23948sdkhjf

Nystartat bolag tar plats i Markaryd

– Vi bestämde oss för att ta fram ett eget verktyg och formspruta skyddsvisir eftersom det är oerhört viktigt att tillverka en säker produkt, säger Håkan Liljekvist, en två ägare till nystartade bolaget mShield. 

På bara några veckor togs idén från skiss till prototyp och produktion i småländska Markaryd. Nu har nystartade bolaget mShield inlett tillverkningen av skyddsvisir till Region Skåne och fler beställningar väntar. 

Bakom satsningen står helsingborgarna Peter Johnsson och Håkan Liljekvist som båda har gedigen erfarenhet från plastindustrin. 

Skyddsvisiren, med produktnamnet mVisor 7001, tillverkas i polykarbonat.  

-Designprocessen har skett i nära samarbete med vårdpersonal som berättat för oss hur visiren ska se ut för att ha rätt funktion och just nu pågår arbetet med att CE-certifiera dem, säger Peter Johnsson. 

Formsprutningen sker vid den egna fabriken i Markaryd medan monteringen utförs i Helsingborg.  

-För oss var det viktigt att hålla tillverkningen här i Sverige för att ha kontroll över hela produktionsprocessen, att vara beroende av underleverantörer fungerar inte i nuläget. Vi vill kunna garantera både kvaliteten och leveransen, säger Håkan Liljekvist. 

Region Skånes order på drygt en halv miljon visir blir företagets första leverans men intresset är stort på flera håll. Håkan Liljekvist och Peter Johnsson förutspår en ökande marknad för PPE, personal protection equipment, även bland privatkunder. 

-Det är inte bara sjukvården som behöver skyddsutrustning, vi ser ett lavinartat behov inom exempelvis äldreomsorgen, kollektivtrafiken och många serviceyrken. Vi ser också en beteendeförändring som kommer att påverka både utbud och efterfrågan, säger Håkan Liljekvist. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11