23948sdkhjf

Dyster utsikt för fordonsindustrins underleverantörer

En enkätundersökning som gjorts bland Europas underleverantörer till fordonsindustrin angående coronakrisen, visar att sektorns syn på läget har förvärrats avsevärt.

European Association of Automotive CLEPA, som representerar över 3 000 underleverantörer till fordonsindustrin, har mellan den 27 till 30 april undersökt hur läget står till bland medlemmarna. Resultatet som framkommit visar dystra siffror.

Över 90 procent av underleverantörerna förväntar sig en minskning med 20 procent av intäkterna 2020, och mer än hälften av de svarande förväntar sig att förlora före skatt.

Även perspektivet på en snabb återhämtning har försämrats avsevärt. Tre av fyra företag fruktar att det kommer att ta mer än ett år att återhämta sig. En tredjedel av de svarande räknar dessutom med en ännu längre tidsram på två till tre år.

För att hantera krisen planerar 84 procent att minska investeringarna och 78 procent planerar att minska arbetskraften. Hälften av de tillfrågade planerar att anpassa sina investeringar och sin arbetskraft redan på kort sikt. Resten förutser att sådana åtgärder kan komma att vidtas under de kommande 6 till 12 månaderna.

Hittills har mer än 1,1 miljoner européer som är anställda av fordonstillverkare påverkats av fabriksstängningar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11