23948sdkhjf

Resultatet backade rejält under Q1

-Konsekvenserna av covid-19-pandemin har hittills varit begränsade för koncernen, säger Lennart Persson, vd och koncernchef för Xano Group som en kommentar till den kvartalsrapport som släpptes den 7 maj. 

I jämförelse med föregående års första kvartal minskade omsättningen med 4,5 procent, från 564 till 538 MSEK. Rörelseresultatet försämrades med 20 procent från 71 till 57 MSEK, och rörelsemarginalen sjönk från 12,5 till 10,5 procent.  

I en kommentar till kvartalsrapporten skriver Lennart Persson att koncernens konsekvenser av covid-19-pandemin hittills varit begränsade. Till följd av myndighetsbeslut tvingade Xano hålla sin enhet i Kina stängd under en vecka i samband med den kinesiska nyårsledigheten. Verksamheten drogs sedan igång igen redan den 11 februari.  

I enlighet med regelverk avseende korttidsarbete, har produktionstakten tills vidare dragits ned i berörda enheter inom affärsenheten Industrial Products. Åtgärderna berör ungefär 160 personer och ska ses som temporära insatser för att minimera antalet uppsägningar. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078