23948sdkhjf

Doxa i spännande samarbete med Dow

Värnamobaserade Doxa Plast lanserar tillsammans med Dow en serie biobaserade högpresterande sträckfilmer

I det nya sortimentet av sträckfilmerReborn, tillverkade av Doxa Plast, används Dows biobaserade linjära lågdensitetspolyeten, Elite 5230GC R, vilken är tillverkad av förnybar råvara. Råvaran kommer från rester av pappersproduktion från hållbart förvaltade skogar i Finland. Till skillnad från andra alternativa förnybara råvaror konkurrerar den inte med den mänskliga livsmedelskedjan, och det krävs ingen extra mark för dess produktion.  

Filmerna produceras vid Doxa Plast´s fabrik i Sverige, vilket på grund av den korta leveranskedjan också bidrar till att minska koldioxidavtrycket, skriver Dow i ett pressmeddelande. 

-Denna gemensamma insats är det senaste exemplet på Dows ambition att arbeta med industripartners för att möjliggöra en övergång till en cirkulär ekonomi för plast genom att integrera återvunnet innehåll och förnybara råvaror i produktionsprocesser", säger Carolina Gregorio, marknadschef vid Dow Packaging & Special Plastics EMEA.  

Det nya biobaserade sträckfilmsortimentet är optimerat för riktigt tunn film, utan att kompromissa med funktionaliteten. Med hjälp av en patenterad teknik erbjuder Doxa Plast tunn stäckfilm ner till fyra mikrometer tjocklek, samtidigt som filmen håller en hög prestanda för förbättrad lastpallstabilitet. 

-Vår vision för 2020 är att erbjuda våra kunder möjlighet att välja koldioxidneutrala versioner av alla våra produkter. Dows biobaserade hartser är en viktig bidragsgivare för att hjälpa oss att uppnå detta eftersom de gör det möjligt för oss att gå mot en koldioxidneutral sträckfilm, säger Sandra-Stina Vesterlund, vd för Doxa Plast.  

Dows biobaserade polyetenportfölj produceras med bionafta från tallolja, vilket är en biprodukt från pappersmassaproduktion.

PE-hartsproduktionen är certifierad av ISCC (International Sustainability & Carbon Certification) baserat på en massbalansmetod. Detta är ett tillvägsgångssätt som hjälper industrier att bli mer hållbara genom att stödja inköp av hållbara ingredienser inom komplexa tillverknings- eller produktionssystem, vilket innebär att alla steg uppfyller spårbarhetskriterierna. 

Källa: Dow

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.14