23948sdkhjf

Vinstmarginalen upp för Q1

Nolato AB redovisar starka siffor för årets första kvartal. 

Omsättningen uppgick till 2.065 MSEK (1.656) och rörelseresultatet (EBITA) ökade till 241 MSEK (175)EBITA-marginalen landade på 11,7 procent (10,6) och resultat efter skatt var 177 MSEK (131). 

-Utvecklingen under kvartalet har varit god för samtliga affärsområden, säger Christer Wahlquist, vd och koncernchef för Nolato AB 

Särskilt affärsområde Integrated Solutions hade en mycket stark omsättningstillväxt och uppgick till 854 MSEK (512). 

-Vaporiser Heating Products (VHP) uppvisade kraftig tillväxt. Lageruppbyggnad i kundledet har bidragit positivt och vi bedömer att denna kommer att bestå även under andra kvartalet, för att därefter avta, säger Christer Wahlquist. EMC-området, som framförallt har produktion i Kina, drabbades kraftigt av coronasituationen under delar av kvartalet, därefter har volymerna ökat successivt och avslutningen av kvartalet var starkt. 

Medical Solutions omsättning uppgick till 642 MSEK (611). 

-Tillväxten av produktionsvolymer har varit god medan projektintäkterna minskade, kommenterar Christer Wahlquist. Projekt för nya produkter som Nolato är delaktig i har försenats som en effekt av coronasituationen, medan produktionen inom vissa segment fått en positiv påverkan. 

Industrial Solutions omsättning uppgick till 570 MSEK (533). 

-Med hänsyn till inbromsningen av fordonsindustrin under slutet av kvartalet hade Industrial Solutions en stark tillväxt. Nedstängningen av fordonsindustrin på grund av coronaviruset bedöms ha påverkat marginalen negativt med cirka 1 procentenhet och kommer att ha en större påverkan under andra kvartalet. konstaterar Christer Wahlquist. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094