23948sdkhjf

Dagens OPC UA specar blir internationella

Under 2019 inrättade Euromap och OPC Foundation den gemensamma arbetsgruppen "OPC UA Plastics and Rubber Machinery".

Syftet med den internationella gruppen är att utveckla globala standardiserade gränssnitt för plast- och gummimaskiner baserade på OPC UA. De befintliga Euromap-rekommendationerna Euromap 77 (datautbyte mellan formsprutningsmaskiner och MES), 82.1 (temperaturkontrollanordningar) och 83 (allmänna definitioner) är nu publicerade under det neutrala paraplyet från OPC Foundation som OPC 40077, 40082-1 och 40083. 

Den viktigaste förändringen är att det så kallade namnområdet “namespace, som definierar den globala unika identifieringen av en gränssnittsstandard, har överförts från euromap.org till opcfoundation.org. Detta banar väg för antagandet av standarden i andra regioner som Asien och Amerika.

Även om standarden översätts till nationella adoptioner och, om nödvändigt, tilldelats ett annat lokalt nummer, garanterar det enhetliga namnområdet att de data som ska utbytas är enhetliga och igenkänns av de anslutna enheterna. 

Dessutom har en ny serie för extrudering, OPC 40084, publicerats. Den betraktar extruderingslinjen som helhet med sin produktionsstatus och orderhantering samt de enskilda komponenterna med status- och processvärden. För närvarande inryms de olika delarna extruderingsmaskiner, transportörer, smältpumpar, filter, matriser, pelletering, kapanordning, kalibrering och korrugering.

Ytterligare delar som kalendrar, spaltning och lindning kommer att följa.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094