23948sdkhjf

Nya högpresterande bioplastkvaliteter på gång

Clariants och Floreon har inlett ett samarbete för att ytterligare utöka prestandaegenskaperna och marknadspotentialen för biopolymerer.    

-Vi förväntar oss att lansera vår första produkt från detta samarbete till marknaden under första halvåret 2020, säger Shaun Chatterton, vd för Floreon-Transforming Packaging Limited. 

Genom att integrera fördelarna med Clariants additiv med Floreons egna materiallösningar är målsättningen att öppna ytterligare möjligheter för plastbearbetande företag och varumärkesägare att betrakta biopolymerer som ett hållbart alternativ till fossilbaserad plast för både engångs- och flergångstillämpningar.

De marknader som kommer att dra nytta av de nya förbättrade kvaliteterna är aktörer som arbetar med styva och flexibla förpackningar, elektrisk och elektronisk utrustning, hygienprodukter, konsumentvaror och fordon.  

Floreon utvecklar leverantörsspecifika kompound baserade på PLA, vilka innehåller 70 till 90 procent förnybara, växtbaserade råmaterial. Kompounden är återvinningsbara och de kan också komposteras via industriell kompostering. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.084