23948sdkhjf

En räddare i nöden

Som en svart svan har Covid-19 sakta men säkert glidit in och på kort tid snabbt sänkt världsekonomin.

Folk har tvångsisolerats, evenemang som innebär stora folksamlingar har ställt in. Fabriker har slagit igen, inte minst bilfabriker och flera av dess komponenttillverkare har därav tvingats göra detsamma. Vi är väldigt sårbara, inte minst till följd av att inget land idag är självförsörjande, på grund av den allt högre specialiseringen.

Den globala ekonomin är komplex och väldigt ömtålig och det är svårt att få grepp om vad som kommer att ske inom industrin framöver och hur det nya samhället kommer att se ut.

Att plast och i synnerhet engångsplast länge varit en tacksam slagpåse är ingen nyhet. Men kanske kan Covid-19 bidra till att synen på plast i allmänhet och engångsplast i synnerhet nu förändras till det bättre. För plast kan bokstavligen vara skillnaden mellan liv och död.

Tony Radoszewski, vd för branschorganisationen Plastics, har till och med gått så långt att han uppmanat lokala, statliga och federala myndigheter att lyfta in plastindustrin med dess produkter som en part i en första försvarslinje i kampen mot viruset.

Engångsprodukter som skyddsrockar, handskar, munskydd, visir etc. är alla tillverkade av något plastmaterial. Plastförpackningar skyddar och håller vår mat fräsch och plastbärpåsarna medger ett säkert sätt att transportera hem vår mat.

Nu om någonsin hoppas i vart fall jag på att alla börjar inse att plast är en väldigt viktig materialgrupp - och kommer så att vara även i framtiden. 

Artikeln är en del av vårt tema om Ledare .

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079