23948sdkhjf

Scanfill och Plast Petter inleder samarbete

Tillsammans ska Plast Petter AB och förpackningsföretaget Scanfill AB tillverka upp till en halv miljon skyddsvisir varje vecka.

Scanfill AB har ställt om sina maskiner för att i rådande situation kunna producera plast till en helt ny marknad tillsammans med det plastberabetande företaget Plast Petter AB.

Tillsammans med Plast Petter AB från Hova ska Ystadsbaserade Scanfill AB tillverka skyddsvisir till den svenska sjuk- och äldrevården. Det handlar om en produktionstakt på uppemot 500 000 enheter i veckan. Scanfill AB tillverkar APET, en tunn folie som levereras på rulle för att sedan monteras till skyddsvisir.

– Vi har byggt om våra maskiner för att kunna nå den höga kvalitét som krävs av svensk sjukvård och vi nu kan vi tillverka en plast som är tunnare än vad vi någonsin har lyckts med tidigare, berättar Oscar Hugosson, vd för Scanfill AB.

På grund av det rådande världsläget under våren 2020 har stora delar av Scanfills personal korttidspermitterats, men tack vare det nya samarbetet med Plast Petter är det inte bara medarbetarna från Scanfill som kan återvända till sina jobb.

– Våra 15 anställda börjar arbeta fullt igen, men den personalstyrkan räcker inte. Det gör att vi kommer att flytta personal från moderbolaget Polykemi till Scanfill. Detta är mycket goda nyheter för produktionen i Ystad, för våra medarbetare och för Polykemi Group.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094