23948sdkhjf

Påbörjar produktion av NBR-latex

I slutet av 2020 har ryska Sibur för avsikt att påbörja kommersiell tillverkning av karboxylerad NBR-latex (nitril-butandien-styren) vid sin anläggning i Krasnoyarsk.

Kapaciteten är inledningsvis planerad till 3500 ton årligen. 

Projektet syftar till att utveckla en råvarubas för att slopad import av tekniska och diagnostiska undersökningar (inklusive medicinska) handskar och möjliggöra produktionen i Ryssland. Detta är enligt Sibur särskilt viktigt i dessa tider då coronaviruset skapar kaos över hela världen och det finns en akut brist på personlig skyddsutrustning.  

Den starka efterfrågan på denna typ av produkter bidrar inte bara till att höja latexproduktionen utan också göra det möjligt för ryska tillverkare att tillhandahålla ett stabilt utbud av tekniska och diagnostiska handskar. 

Kapaciteten vid den nya produktionsanläggningen kommer att göra det möjligt för bearbetningsföretag (förutsatt att denna industri får fäste) att doppa cirka 230 miljoner undersökningshandskar per år. 

Karboxylerad nitrilbutadiengummilatex används för att tillverka tekniska och diagnostiska handskar. Materialet är allergivänligt och mycket motståndskraftigt mot aggressiva miljöer, vilket gör den till det perfekta alternativet för tillverkning av handskar, skriver företaget. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078