23948sdkhjf

Volkswagen återupptar sin produktion

Volkswagen kommer gradvis att starta om produktionen vid anläggningarna i Zwickau, Tyskland, och Bratislava, Slovakien, från och med den 20 april. Övriga anläggningar i Tyskland, Portugal, Spanien, Ryssland och USA återupptar produktionen från och med den 27 april.

Läs också: Nu rullar fordonsjättarna igång

I maj återupptas även produktionen gradvis i Sydafrika, Argentina, Brasilien och Mexiko.

Produktionen kommer att återupptas med hänsyn till den nuvarande tillgången på komponenter, de lagstadgade kraven i Tyskland och Europa, samt utvecklingen av försäljningsmarknaderna. Efterlevnaden av de strikta hälsoskyddsåtgärderna för de anställda är högst prioriterad.

– Med de beslut som fattats av de federala och statliga regeringarna i Tyskland och frigörandet av begränsningar i andra europeiska länder, har förutsättningar skapats för att gradvis återuppta produktionen, säger Ralf Brandstätter, operativ chef för Volkswagen.

Volkswagen har förberett sig intensivt för dessa steg under de senaste tre veckorna. Förutom att utveckla omfattande åtgärder för att skydda deras anställdas hälsa, har de också kommit framåt med återupprättandet av leveranskedjorna.

Antalet anställda som påverkas av korttidsarbete kommer gradvis att minska i takt med att produktionen återupptas.

– Mot bakgrund av pandemin måste vi anpassa våra rutiner. Med cirka 100 åtgärder håller vi risken för infektion hos Volkswagen så låg som möjligt. Vi har aldrig utvecklat, producerat och sålt bilar under dessa förhållanden tidigare, säger Arbetarrådets ordförande Bernd Osterloh.

Volkswagen Group Components har från den 6 april gradvis återupptagit produktionen vid anläggningarna i Brunswick och Kassel samt från den 14 april i Salzgitter, Chemnitz och Hannover, liksom de polska anläggningarna. Detta för att säkerställa komponenter för tillverkningen i Kina.

Vid återupptagandet av produktionen kan Volkswagen ta vara på erfarenheterna från sina anläggningar i Kina där ett stort antal hälsoskyddsåtgärder har genomförts med framgång. 32 av de 33 anläggningarna i Kina har nu återgått till produktion. Inga fall av coronavirus har rapporterats bland de anställda där.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.113