23948sdkhjf

Fortsatt hög marginal trots omsättningstapp

Efter rekordåret 2018 avtog tillväxten för Nolato AB under 2019. Detta till trots så bibehöll koncernenen en hög marginal och kassaflödet, vilket bådar gott inför framtiden.

Nolatos omsättning uppgick under 2019 till 7.919 MSEK (8.102). Rörelseresultatet (EBITA) uppgick till 895 MSEK (949). Rörelsemarginalen (EBITA) landade på 11,3 procent (11,7). 

Inom affärsområde Medical Solutions visade koncernen en fortsatt omsättningstillväxt med 5 procent, där såväl Medical Devices som Pharma Packaging bidrog med en god tillväxt för flertalet produktområden. 

Målsättningen för affärsområdet är att fortsatt växa snabbare än den förväntade marknadstillväxten på 4–5 procent. Framförallt väntas stark tillväxt på marknaden för autoinjektorer, insulinprodukter, diagnostik samt inkontinensprodukter, skriver Christer Wahlquist, vd och koncernchef för Nolato AB, i årsredovisningen. 

För affärsområde Integrated Solutions ser Wahlquist, ur ett långsiktigt perspektiv, en god tillväxtpotential för flertalet områden inom konsumentelektronik. Detsamma gäller för produktområdet VHP som med en normaliserad lagersituation och introduktion av nya produktvarianter bedöms kunna få en utveckling i takt med hur kundens affär och lanseringar på nya marknader utvecklas. 

För affärsområde Industrial Solutions handlar det om att fortsatt växa med kunderna, både i volym och geografiskt, samt i takt med teknikskiften. Målsättningen ligger fast om att detta ska ske med en tillväxt snabbare än marknaden. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078