23948sdkhjf

Donerar skyddsutrustning till personalen

RadiciGroup skänker personlig skyddsutrustning för läkare och sjukvårdspersonal som kämpar mot Covid-19. 

Skyddsdräkter, mössor och skoskydd ska tillverkas för att skydda de läkare, sjuksköterskor och sjukvårdspersonal som varje dag arbetar för att bekämpa spridningen av coronaviruset vid sjukhuset i Papa Giovanni XXII i den italienska provinsen Bergamo. 

Ett affärsområde inom italienska RadiciGroup, vilket specialiserar sig på produktion av högpresterande nonwovens har initierat projektet tillsammans med lokala företag inom provinsen.  

-Vi ställde oss frågan hur vi skulle kunna bidra i denna nödsituation med vårt högpresterande material, och beslutade att uppmana lokala företag, vilka genast ställde upp, med att inrätta en pålitlig och godkänd produktionskedja för att skapa välbehövlig skyddsutrustning för vår sjukhuspersonal, säger Angelo Radici, vd för RadiciGroup.

RadiciGroup har redan ställt 10.000 meter nonwoven-material till förfogande, vilken laminerats tillsammans med plastfilm producerad av det lokala företaget Plastik SpA. 

Av det andningsbara och antibakteriella materialet har några lokala klädestillverkare sedan engagerat sig för att tillverka plaggen. De 5000 först sydda skyddsdräkterna kommer RadiciGroup att donera till sjukhuset. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.161