23948sdkhjf

Aktörerna ingår printsamarbete

DSM och JuggerBot 3D vill utveckla lösningar inom FGF-printning för att möta det växande behovet av ny teknik bland tillverkare.

Royal DSM utvidgar sitt utbud inom additiv tillverkning med nya produkter för FGF (fused granulate fabrication). Detta möjliggörs genom samarbete med JuggerBot 3D, som nyligen utvecklat en skrivare utrustad med extruderingsteknik.

Tillsammans vill de två aktörerna utveckla högpresterande skrivare och granulat för industriell additiv tillverkning. 

JuggerBot 3Ds senaste skrivare formgavs specifikt för att bearbeta högpresterande material, som DSM:s glasförstärkta Arnite AM8527 (G). Företaget använde sig även av materialföretagets expertis under utvecklingen av sin nya P3-44-skrivare.

P3-44 har en byggvolym på tre fot (djup), fyra fot (bredd) och fyra meter hög och kan producera detaljer upp till 200 gånger snabbare än andra maskiner, skriver företagen i ett pressmeddelande. 

Sedan tidigare har de både företagen samarbetat gällande skrivare för FFF (fused filamenfabrication), men nu spänner de bågen än högre. Med hjälp av JuggerBot 3D:s senaste skrivare P3-44 och DSM:s materialformuleringar har de redan skapat ett utvecklingsprogram för företag som är intresserade av FGF-utskrift.  

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078