23948sdkhjf

Vidgar satsningen på åv-plast

Schweiziska Nestlé investerar upp till 20 miljarder kronor (2 miljarder CHF) för att påskynda utvecklingen för hållbara förpackningslösningar.

Livsmedelsjätten vill hitta metoder som gör det möjligt att återvinna plast för livsmedel så att användningen av ny plast kan reduceras med en tredjedel till 2025.

Nestlé har tidigare åtagit sig att göra 100 procent av sina förpackningar återvinningsbara eller återanvändbara senast år 2025.  För att skapa en marknad har företaget åtagit sig att köpa upp till 2 miljoner ton återvunnen plast av den kvalitet som krävs för livsmedelsförpackningar och tilldela mer än 1,5 miljarder CHF för att betala en premie för dessa material till år 2025.

Förpackningsinnovation, inklusive nya material, återanvändnings- och återvinningslösningar, är en annan viktig utmaning på vägen mot en avfallsfri framtid. Förutom sin interna forskning kommer Nestlé att satsa 250 miljoner CHF i en fond för att investera i start-up företag som arbetar med hållbara förpackningar.

Dessa initiativ kommer utöver företagets övriga insatser inom forskning och tillverkning för att göra förpackningarna återvinningsbara eller återanvändbara och bidra till målet att uppnå netto noll växthusgasutsläpp till 2050.

Artikeln är en del av vårt tema om Klimatsmart.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093