23948sdkhjf

Covid-19: Allt fler företag ställer om produktionen

Svensk Plastindustriförening, SPIF, skickade den 20 mars ut ett upprop där de vädjade till svensk plastindustri att bistå i kampen mot Covid-19. 

På mindre än två veckor har drygt 40 företag redan anmält att de på något sätt önskar delta i initiativet. Flera av företagen har dessutom redan ställt om sin produktion för att exempelvis tillverka förkläden till sjukvården.

-Viljan att hjälpa till är stor inte bara inom plastindustrin. Även plåtföretag har nu anmält sitt intresse att bistå med produktionskapacitet för stansning, säger Amit Paul, styrelseledamot i SPIF.

Plastindustriföreningen har varitkontakt med socialstyrelsens inköpsorganisation och avser att hjälpa dem i det rådande krisläget då det finns en stor brist inom vården på en rad produkter och skyddsutrustning.

Målsättningen är att koppla ihop de av sina medlemsföretag som vill vara behjälpliga med kapacitet, personal eller produkter. 

-Våra medlemsföretag producerar allt från material som kan användas till att göra visir till filtermaterial eller material till skyddskläder. Av de företag som redan skrivit upp sig finns kapacitet att producera kärl, slangar, rör, specialdesignade plastmaterial och additiv tillverkning (3D printing). Företagen har specialiserade maskinparker, skicklig personal och är flexibla att ställa om produktionen nu i kristider, säger Lennart Johansson, branschansvarig för SPIF.

SPIF avser att löpande skicka ut de RFQ:er de får in till de företag som visat intresse för att delta i initiativet. 

SPIF ber också om idéer och input från sina medlemmar för att se hur svensk plastindustri kan hjälpa samhället och sjukvården i denna svåra tid. 

För att delta i uppropet klicka in på följande länk. Där kommer du att ombes lämna följande information:

  •    Kontaktperson, telefon och mail.

 •    Kort beskrivning av företaget.

  •    I korta ordalag vilken hjälp kan du erbjuda.

 •    Ev. Teknisk information.  

-Vi står redo. Utmaningen är nu att hitta rätt i inköpsorganisationerna och få tillgång till specifikationer på produkterna. Det är det som är flaskhalsen just nu, säger Amit Paul, styrelsemedlem i SPIF. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111