23948sdkhjf

"Vi har fortsatt hög efterfrågan"

Elos Medtech Skara AB är det enda företaget inom koncernens nordiska verksamheter som inte kommer att påverkas av korttidspermittering redan nu. 

Efter rådande situation anser Elos Medtech koncernledning att det finns en betydande risk att utbrottet av Covid19 kommer att ha en finansiell påverkan på bolaget under första halvåret, då bolaget förutser störningar i efterfrågan. 

Koncernen kommer med anledning av det rådande läget därför att att genomföra korttidspermittering inom den nordiska verksamheten inom kort, skriver Jan Wadström, vd och koncernchef för Elos Medtech. 

Elos Medtech Skara AB är det enda företaget inom koncernen som tillverkar produkter av polymera material. 

-Verksamheten och de anställda vid Skarafabriken har vi ingen påverkan i dagsläget, då våra kunder har fortsatt hög efterfrågan, säger Mathias Andersson, vd för Elos Medtech Skara AB, till Plastforum. 

Gällande koncernens verksamhet i Kina, öppnade man gradvis fabriken i slutet av februari och har kunnat återgå i full drift sedan början av mars. 

-Fördelarna med att vi bedriver verksamhet på flera kontinenter och i flera segment, blir mer tydliga när en pandemi sprider sig över hela världen, säger Jan Wahlström. 

Elos Medtech tillverkar medicintekniska produkter och komponenter med fokus på dentala och ortopediska implantat och instrument. Verksamheten bedrivs vid anläggningar i Sverige, Danmark, Kina och USA.  

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.19