23948sdkhjf

Danskt upprop gav snabbt gensvar i coronatider

Dansk plastindustriförening gick i förra veckan ut med ett upprop där de uppmanade de företag som kan bistå med att tillverka skyddsutrustning att höra av sig. 

Och svaren kom blixtsnabbt. I dagsläget (25 mars) har drygt trettio aktörer inom plastindustrin återkopplat och indikerat att de är redo att på ett eller annat sätt hjälpa till för att säkerställa en säker leverans av skyddsutrustning för hälso- och sjukvården i Danmark. 

Bakom uppropet står den danska branschorganisationen Plastindustrien och dess vd Thomas Drustrup 

I uppropet ber branschorganisationen alla aktörer inom plastindustrin att anmäla sig om de har möjlighet att säkerställa ett stabilt utbud av skyddsutrustning (masker, skyddsrockar, visir, desinficeringsbehållare etc.) i kampen mot covid-19. 

Branschorganisationen för en nära dialog med Läkemedelsverket som vill förhindra bristen på skyddsutrustning på lång sikt. Genom att identifiera företag som kan utöka sin nuvarande produktion eller kan ha möjlighet att omforma delar av sin produktion för att producera skyddsutrustning, är detta till stor nytta. 

-Vi har fått riktigt bra feedback på vår önskan om hjälp om att tillverka skyddsutrustning. Vissa företag har redan tryckt på produktionsknappen, andra kan vara igång på kort tid, medan en tredje grupp av företag kan stödja den danska försörjningstryggheten på längre sikt, säger Thomas Drustrup. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094