23948sdkhjf

Coronakris blir fordonskris

På grund av coronaviruset väljer nu flera stora fordonstillverkare att stoppa sin produktion på flera av dess anläggningar. Bland annat Renault, Vokswagen, Fiat, och Ford. 

Läs också: Smart Manufacturing flyttas fram

Och nu gör Volvo Lastvagnar detsamma vid fabriken i svenska Tuve, till följd av produktionsstörningar runt om i världen. Fabriken kommer att hållas stängd i minst 15 dagar med start den 23 mars.

Fords fabriker i Köln och Saarlouis i Tyskland, tillsammans med Craiova-anläggningen i Rumänien, kommer tillfälligt att stoppa all produktion från och med torsdag den 19 mars. Fords monterings- och motoranläggning i Valencia i Spanien har redan tillfälligt stoppat produktionen från och med igår måndag den 16 mars, efter att tre av fabriksarbetarna bekräftades med coronavirus under helgen.

Det tillfälliga produktionsstoppet förväntas pågå i ett antal veckor beroende på den pandemiska situationen, nationella restriktioner, leverantörsbegränsningar och återförsäljarbehov.

Enligt Reuters stoppar även Fiat sin produktion på de flesta av anläggningarna i Europa under två veckor, för att skydda sin personal och anpassa sig efter en minskad efterfrågan.

Renault stoppar sin industriverksamhet i Frankrike, och PSA, som äger bland annat Peugeot och Opel, stänger sina fabriker till den 27e mars.

Även Volkswagen har enligt Reuters uppgett att de stängt av produktionen vid Martorell- och Nawarrafabriken i Spanien.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078