23948sdkhjf

Ägarbyte för två återvinnare av teknisk plast

Japanska Mitsubishi Chemical har förvärvat två företag som arbetar med återvinning av tekniska plaster. Förvärvet förväntas vara slutfört i slutet av februari.  

De förvärvade bolagen är Minger Kunststofftechnik AG och Minger Plastic AG, vilka ingår i Minger Group, med huvudkontor i Appenzell, Schweiz.  

Minger Group arbetar med insamling av tekniskt plastrecyklat och konverterar detta till nya återvunna plastkvaliteter. Koncernen har en egenutvecklad teknik för återvinning av plaster, som PEEK, PVDF och polyamid.

Vidare har gruppen ett materialuppsamlingsnätverk som sträcker sig över stora delar av Europa. Ett register över återvunna materialtransaktioner med mer än 100 kunder, samt en etablerad affärsmodell för återvinning av teknisk plast i regionen. 

Enligt ett pressmeddelande från Mitsubishi Chemical är förvärvet inte ett aktieförvärv. De två företagens tillverkningsanläggningar och andra tillgångar kommer att överföras till Mitsubishi Chemical tillsammans med företagets handelsrättigheter.  

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.157