23948sdkhjf

Trefingergripare för exakt positionering

Danska OnRobot lanserar en kompakt trefinger-gripare med stor slaglängd för cylindriska föremål.

Griparen är speciellt utvecklad för maskinbetjäning som automatiskt centrerar arbetsstycken. 

Med en gripkraft från 20 N till 250 N konkurrerar 3FG15 med mycket mindre flexibla fingergripare.

– Vår nya 3FG15-trefingergripare utvecklades som en reaktion på de befintliga pneumatiska trefinger-griparna som är skrymmande och mindre flexibla, säger Enrico Krog Iversen, vd för OnRobot.

– Vi har länge definierat marknaden för elektriska parallella gripare med RG2- och RG6-serien, och vi ser fram emot att ta itu med nya marknadssegment och applikationer med en ny trefinger-gripare som tillåter användarna att använda applikationerna snabbare vid även en mycket exakt, fast positionering.

3FG15-griparen har en maximal slaglängd på 150 mm som enkelt kan hantera flera processer. Själva trefingers-utformningen med en 15 kilos nyttolast ger ett starkt, stabilt grepp för både formanpassat (internt) eller friktionsanpassat (externt) grepp som tillför flexibilitet i varje tillämpning.

OnRobot är specialiserad på plug-and-produce-robotverktyg för cobotar och den nya trefinger-griparen är sömlöst kompatibel med alla större samarbetande eller lätta industri-robotarmar, tack vare OnRobots One System Solution – plattformen som tillhandahåller ett enhetligt mekaniskt och elektriskt gränssnitt mellan robotarmarna och alla OnRobot EoAT.

OnRobot har sitt huvudkontor i Danmark med avdelningar i USA, Tyskland, Spanien, Polen, Kina, Japan, Sydkorea, Singapore och Ungern. Företaget planerar att expandera genom ytterligare förvärv i de kommande åren. 

Artikeln är en del av vårt tema om Tekniknytt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109