23948sdkhjf

Två företag blir ETT starkt kort

Inplastor har förvärvat Plastic Printing Scaninavia. Det innebär att de två Motalabolagen nu flyttar samman under det nya företagsnamnet Inplastor, Masters of Plastic Printing. 

Förvärvet genomfördes den 15 januari 2020. Sedan dess har det förvärvade bolagets maskiner börjat flyttas över till Inplastors lokaler. 

Inplastor ägs av Håkan Kindström och företaget Brigo AB. Plastic Printing Scandinavia ägs sedan 2015 ägs av Johan Höckert. Efter förvärvet har Johan Höckert gått in som delägare och försäljningschef i det nybildade bolaget. 

-Vi äger våra lokaler, och vår produktionsanläggning är väldigt stor jämfört med Plastic Printing vars lokaler kommer att avvecklas, säger Håkan Kindström, vd för Inplastor, till Plastforum. 

Totalt kommer företaget efter förvärvet att ha 13 anställda. Några nyanställningar är inte aktuella i nuläget, men Kindström hoppas på att förvärvet kommer medföra ett starkare erbjudande mot marknaden, vilket ska kunna leda till nyanställningar i framtiden. 

Johan Höckert har en lång erfarenhet av att arbeta med grafiska produkter mot industrin från sina tidigare år i branschen, något som hans bolag Plastic Printing Scandinavia inte kunnat nyttja då bolaget inte varit ISO certifierat. 

Inplastor är starkare inom andra segment och är tillika ISO certifierat sedan 1997.   

-Förhoppningsvis så kommer Inplastors certifiering i kombination med Johan Höckerts kompetens att hjälpa oss att finna en väg in mot industristarka kunder, säger Håkan Kindström.  

Inplastor har en lång erfarenhet av att trycka kundkort, reklammaterial och butiksreklam. Företaget är även en stark aktör på IMD-folier för konstruktionsplaster som används för olika typer av konsument- och industriprodukter. 

Delägaren Brigo, är inte bara delägare utan även kund till Inplastor gällande   säljmaterial till bilindustrin.  

-Tillsammans med Brigo har vi utvecklat en teknik där vi kan återgiva bilfärger (lack) vilken vi sedan använder för att producera tryckfärg för demo- och marknadsföringsmaterial som lackprover, dekorprover och annat displaymaterial, säger Kindström. 

-Brigo har i dagsläget världskontrakt med flera stora varumärkesägare inom fordonssektorn som Volvo, Skoda med flera och ligger i dagarna även i förhandling med Merecedes, säger han. 

Håkan Kindströms ambition är att Inplastor, Masters of Plastic Printing kommer leverera en omsättning på mellan 20 till 22 MSEK under 2020. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11