23948sdkhjf

Nu fylls renrummet med maskiner

Hammarplast Medical i Bredaryd utökade för något år sedan sin produktionsyta för renrumstillverkning med 500 kvadratmeter, en yta som nu börjat fyllas med nya maskiner.  

-Vi håller i dagarna på att installera två nya formsprutningsmaskiner på 50 respektive 160 ton, säger företagets fabrikschef, Per Lorentzson, till Plastforum. 

Med de nya maskinerna har företaget 15 formsprutningsmaskiner på plats i renrummet, och fler ska det bli. Maskinparkens maskiner har en låskraft från 30 till 180 ton.  

I renrummet bearbetar företaget medicintekniska produkter i olika termoplaster och termoelaster 

Renrummet har plats för betydligt fler maskiner, och det ligger i företagets planer att investera i ytterligare någon maskin under året samt att någon äldre maskin kommer att bytas ut.  

-Vi befinner oss i dagsläget i projektstadiet och ingen ytterligare formsprutningsmaskin är ännu beställd med det kommer, säger Per Lorentzson. 

Efter expansionen har Hammarplast Medical i Bredaryd en renrumskapacitet på drygt 1000 kvadratmeter, klass 8, med möjlighet att växla upp till klass 7 i en del av rummet. Därutöver har enheten ytterligare 1500 kvadratmeter fabriksyta där det produceras detaljer, vilka inte ställer krav på renrumsmiljö. 

-Vi arbetar 3-skift vid enheten och vissa maskiner körs även på helgerna, så den procentuella omsättningsökningen i och med den utökade produktionsytan är ganska stor redan idag, säger Per Lorentzson. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109