23948sdkhjf

Båttillverkaren Micore gasar

Micore Plast AB i Lidköping fortsätter att växa. Bolaget startades 1979 och den första båten såg dagens ljus 1986. Sedan dess har det bara rullat på. Idag är företaget en av de större båttillverkarna i Sverige. 

-2019 var ett fantastiskt bra år för oss och vi fortsatte att sälja väldigt bra även under hösten. När vi nu går in i 2020 går vi in med lite färre förbeställningar än samma period i fjol, men det skiljer inte mycket, säger PeterTholérus, till Plastforum 

Han anser inte att årets lägre antal förbeställda båtar handlar om att det är en lågkonjunktur på ingår. Anledningen är snarare att företagets återförsäljare sitter på ett större lager av företaget båtar just nu i och med att höstens försäljning var så god. 

-Jag vill inte påstå att jag ser någon nedgång i sikte. Vi känner bland annat av ett stort tryck från den norska marknaden, vilken visat stort intresse för våra båtar, säger Peter Tholérus. 

Företaget har återförsäljare såväl i Sverige som Norge och Danmark. Vid sidan av båtar tillverkar Micore Plast även kåpor till släpvagnar. 

-Även om marknaden lugnar ner sig något i år så tror jag inte att vi kommer att uppleva ett liknande tapp som båtindustrin upplevde i början av 90-talet. De tiderna är förbi. Det gäller istället att se möjligheterna när marknaden viker av.  

-Vår resa tog fart ordentligt när marknaden klingade av 2008. Väldigt många båtbyggande företag drabbades då av konkurs. Vi dubblade istället nära nog vår verksamhet och såg möjligheter istället för begränsningar, säger han 

Peter äger Micore Plast AB tillsammans med sin syster Malin Tholérus 

2016 byggde företaget en ny modern glasfiberfabrik för båtproduktion vid Vänerns strand i Lidköping. Sedan dess har företag hunnit expandera ytterligare en gång. Behovet av större sprutboxar för glasfiberproduktionen var ett måste. Företaget fick dessvärre inget bygglov för en ny fabrikslänga. Istället skapade syskonen Tholéus, en ny yta på 800 kvadratmeter inklusive sprutboxar, i sitt före detta kallager. De utökade lokalerna togs i bruk i mitten av juni ifjol. 

Micore Plast arbetar uteslutande med glasfiber och polyester. Företaget omsätter cirka 50 miljoner kronor har 26 anställda.  

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093