23948sdkhjf

Basf förvärvar del i stark internetplattform

UBench är en stor internetplattform, med säte i Belgien, vilken hanterar serviceportföljen för olika kunder på fordonsmarknaden. 

Basf köpte nyligen in sig som majoritetsägare av denna plattform, vilken inkluderar företag som UBench International NV, CarRoll BVBA och DLight BVBA. Internetplattformen hanterar serviceportföljen för olika kunder på fordonsmarknaden, som leasingföretag, försäkringsbolag, biltillverkare och företag med stora fordonsflottor. 

-Transaktionen visar tydligt Basf:s strategiska och långsiktiga åtagande att växa inom ommålning utöver premiummålning för att förbättra kunders upplevelse, säger Dirk Bremm, vd för Basf:s beläggningsdivion Coatings. 

-UBench är en digital samarbetsplattform vilken kommer att öka vår portfölj genom att tillhandahålla servicelösningar. Genom att ansluta alla aktörer inom fordonsmarknaden, stärker vi vår position inom det snabbt växande fordonssegmentet, säger Katja Scharpwinkel, senior vice vd, Basf Automotive Refinish Coatings Solutions Europe.  

UBench kommer att fortsätta sin nuvarande verksamhet som en fristående verksamhet, men med Basf som majoritetsägare. Peter Verbraeken, grundare och vd för företaget, kommer att inneha en minoritetsandel för att stödja kontinuitet och framtida strategisk utveckling av verksamheten. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094