23948sdkhjf

Premiär: ABB och Ericsson visar upp robotik och 5G 

Under World Economic Forum i Davos, Schweiz i år kommer ABB och Ericsson för första gången någonsin visa upp styrkorna i när industrirobotar kontrolleras i realtid över 5G. 

Två kollaborativa robotar från ABB, av modellen YuMi, kommer att kommunicera över 1,5 kilometers avstånd, och skriva identiska meddelande i en låda med sand. 

Uppvisningen är frukten av ett flera år långt samarbete mellan ABB och Ericsson, som utvecklat den grundläggande teknologin. I Davos kommer Swisscoms 5G-nätverk att användas, vilket använder teknologi från Ericsson. 

– ABB kommer att fortsätta driva den digitala omställningen av industrin genom att investera i innovativa lösningar och produkter. Vårt partnerskap med Ericsson och Swisscom hjälper oss att utnyttja den fulla potentialen inom 5G-teknologin för industriell tillverkning, säger Peter Voser, vd och ordförande för ABB. 

Att koppla upp industritekniken mot det mycket effektiva 5G-nätverket är enligt de flesta i branschen ett måste för att kunna skapa en verklighet där distribution och drift av stora flottor med autonoma maskiner och robotar är möjligt. 

– 5G-teknologiska samarbeten och partnerskap mellan företag, industri, statsförvaltning och samhälle är nyckeln till att utveckla den digitala ekonomin. Genom att uppmuntra och möjliggöra partnerskap kan ny digital utveckling och lösningar som gynnar globala och nationella ekonomier och företag inom alla skalor upptäckas, säger Börje Ekholm, vd och koncernchef för Ericsson. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109