23948sdkhjf

Öppnar utvecklingscenter i Köpenhamn

Phillips Medisize öppnar av ett nytt Global Innovation and Development center (GID) i Köpenhamn, Danmark för att stödja sina långsiktiga tillväxtplaner gällande avancerade injektorer, bärbara enheter och uppkopplade teknologier.

Det nya centret gör det möjligt för företaget att påskynda utvecklingen av av differentierade läkemedelsdevice mot sin globala kundbas, samtidigt som centret blir en lättillgänglig hub för dess europeiska kunder. 

Köpenhamn erbjuder ett optimalt läge och kompletterar Phillips-Medisize tidigare center i danska Struer samt Cambridge, Storbritannien. Genom att etablera en närvaro i Köpenhamn hamnar Phillips-Medisize mitt i Medicon Valley-klustret, nära toppuniversitet, sjukhus och globala FoU-baserade läkemedels- och medicintekniska företag.  

-Öppnandet av vårt nya Köpenhamns GID-center representerar en spännande möjlighet att utöka vårt globala fotavtryck genom att stödja den totala tillväxten med närmare närhet till nuvarande europeiska kunder, stärka våra affärsutvecklingsinsatser och locka de största talangerna i regionen, säger Matt Jennings, koncernchef och vd för Phillips-Medisize. 

I en första anställningsfas kommer företaget att anställa 30 personer, för att sedan upp till cirka 100 medarbetare på plats i Teknikbyn Vium. 

För närvarande har Phillips-Medisize anläggningar i Europa, Nordamerika och Asien, och öppnade helt nyligen även ett kontor i Bangalore, Indien.  

Källa: Phillips-Medisize

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Redaktionen rekommenderar

Sänd till en kollega

0.08