23948sdkhjf

Bostik gör danskt förvärv

Arkema tillkännager att Bostik förvärvat LIP AS - en dansk tillverkare av lim och byggkemikalier och stark aktör på den skandinaviska marknaden mot byggindustrin. Affären förväntas vara avslutad i början av 2020.  

I ett pressmeddelande skriver Arkema; Med företagets starka geografiska och kommersiella synergier kommer projektet att göra det möjligt för Bostik att erbjuda sina kunder ett utökat utbud av lösningar med högt mervärde samtidigt som det ökar sin närvaro i Norden. 

LIP har en omsättning på cirka 20 miljoner euro. Det utvecklar, producerar och marknadsför lim, vattentätningssystem och golvberedningslösningar. Företaget har cirka femtio anställda och driver en förstklassig anläggning i Nørre Aaby, på Fyn. Produktionsanläggningen uppges vara mycket automatiserad och koldioxidneutral. 

Till följd av företagets geografiska läge och kommersiella komplement ger det Bostik möjlighet erbjuda integrerade och utökade mervärdeslösningar till sina kunder i Nordeuropeiska länder. Det kommer även att påskynda tillväxten i Norden betydligt, skriver företaget i ett pressmeddelande. 

Efter förvärvet av Prochimir i oktober i fjol – ett företag som tillverkar högpresterande självhäftande filmer, fortsätter Arkema genom detta förvärv att aktivt att utveckla sina speciallim, en av de viktigaste tillväxtdrivarna inom koncernen. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094