23948sdkhjf

Tetra Pak och Braskem Bonsucro-certifieras

Tetra Pak blir det första företaget inom förpackningsindustrin att certifieras enligt Bonsucro Chain of Custody Standard. Certifieringen innebär att råvaran till den bioplast som används har anskaffats på ett ansvarsfullt sätt.

Bonsucro har samarbetat med Tetra Pak och dess leverantör av bioplast från sockerrör, Braskem, för att säkerställa ansvariga och etiska affärer i leveranskedjan, från planta till plast..

Mario Abreu, VP Sustainability, Tetra Pak kommenterar certifieringen;

– Idag letar 91 procent av konsumenterna efter miljölogotyper när de handlar. Bonsucro Chain of Custody Certification kan användas för att kommunicera trovärdig information till konsumenterna och därmed hjälpa våra kunder att differentiera sina produkter. Vårt mål är att producera alla våra förpackningar med ansvarsfullt hanterade material. Vi ser växtbaserade material som en viktig roll för att uppnå en cirkulär ekonomi med låga koldioxidutsläpp.

Braskem har nått 100 procent Bonsucro-certifierade volymer av sockerrörsproducerad bioetanol för Tetra Paks växtbaserade förpackningslösningar, vilket skapar full transparens i leveranskedjan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064