23948sdkhjf

Zeroplast utmanar konventionell plast

Nybildade företaget Zeroplast, med säte i Polen och Österrike, väckte många besökares intresse på K-mässan i Düsseldorf i oktober. Företaget, vilket stod bredvid Wittmann Battenfelds monter, som formsprutade en burk för handkräm, av företagets material, lanserade tre biobaserade material, varav ett helt utan plastinnehåll. Materialen innehåller alla naturliga råvaror och alla formsprutningsbara.

Företaget har utvecklat materialen i samarbete med ledande forskningsinstitut samt globala aktörer inom konsumentvaru- och förpackningsindustrin.

-Materialen är organiska, mineralbaserade och unika över hela världen, sa Friedrich Breidenbach, vd och samgrundare av Zeroplast, till Plastforum.

Breidenbach sa vidare att materialen har ett smalt processfönster och är formsprutningsbara vid en cylindertemperatur på cirka 80 grader Celcius.

De tre kvaliteterna skiljer sig något åt. Zero sol, är 100 procent bionedbrytbar och vattenlöslig och efterlämnar inga spår av mikroplast. Zero lite, är ett biobaserat material av PLA, PHA, PHB, kitosan och växtstärkelse. Zero free är ett helt plastfritt naturmaterial av biogena och mineraliska råmaterial. Exakt innehåll ville Breidenbach inte avslöja mer än att det rör sig om en restprodukt från livsmedelsindustrin, naturmineral, naturvax och naturfiber.

Artikeln är en del av vårt tema om Klimatsmart.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094