23948sdkhjf

Öppnar center för robotteknik i Västerås

ABB:s nya Robotics Experience Center i Västerås med över 25 robotar ska inspirera svenska industriföretag och hjälpa dem att utveckla nya teknologier inom robotautomation.

Det här är en samlingsplats för samarbete och det senaste inom robotteknik, där kompetens och erfarenhet kan delas och upplevas

Centret ska göra det möjligt för ABB att tillsammans med kunder och partners från både industrin och den akademiska världen, att samarbeta för att utveckla nya robottekniker och tillverkningslösningar.

Centret kommer att kunna vara en möjlighet för små och medelstora företag, till exempel inom generell industri, att investera i robotautomation för att bevara och öka sin konkurrenskraft. Utbildningsverksamheten ABB University erbjuder också kurser i robotteknik på plats i centret.

Det 1 000 kvadratmeter stora demo-, test- och utbildningscentret ligger i ABB Robotics huvudkontor i Västerås och består av fler än 25 industrirobotar, inklusive de senaste medlemmarna i YuMi-familjen.

I centret kan kunder och andra besökare även uppleva tillverkningsmiljöer i en virtuell verklighet i RobotStudio för att förstå hur VR och digitala tvillingar kan vara till hjälp vid bland annat virtuell drifttagning.

– Vårt nya Robotics Experience Center har byggts för att dela ABB:s kunnande, teknologi och erfarenhet inom robotautomation med våra kunder, universitet och högskolor, ingenjörer och produktionsexperter från olika industrier runt om i landet. Vi vill tillsammans med dem utveckla innovativa lösningar för ett konkurrenskraftigt Sverige, säger Dennis Helfridsson, chef för ABB:s affärsområde Robotics & Discrete Automation i Sverige och tillträdande vd för ABB Sverige.

Robotics Experience Center invigdes officiellt av Emil Högberg, statssekreterare till näringsminister Ibrahim Baylan, Minoo Akhtarzand, landshövding i Västmanlands län och Anders Teljebäck, kommunstyrelsens ordförande i Västerås stad, tillsammans med Johan Söderström, vd för ABB Sverige och Europachef för ABB Power Grids, Dennis Helfridsson, chef för ABB:s affärsområde Robotics & Discrete Automation i Sverige och tillträdande vd för ABB Sverige, Susanne Timsjö, marknads- och försäljningschef för ABB Robotics & Discrete Automation i Sverige, Madeleine Winberg, regionchef Service samt Jesper Lundstedt, teknisk säljare, Robotics.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096