23948sdkhjf

Trelleborg skruvar om verksamheten

Endast tre av dagens fem affärsområden kommer att finnas kvar inom Trelleborg AB efter koncernens beslut om en rad organisationsförändringar.

Ambitionen är att fortsätta utveckla och stärka redan välpresterande och välpositionerade affärsområden som har betydande global affärsverksamhet, skriver företaget i ett pressmeddelande. 

Den nya organisationen kommer att bestå av tre affärsområden. Därutöver skapas ett rapporteringssegment; “Verksamheter under utveckling”, vilket kommer att rapporteras fristående från affärsområdesstrukturen.  

Den nya organisationen kommer att utgöras av: Industrial Solutions, Sealing Solutions och Wheel Systems.

Coating Systems och Offshore & Construction kommer att upphöra som affärsområden.  Dario Porta, affärsområdeschef för Coated Systems, avgår vid årsskiftet från Trelleborgs ledningsgrupp och blir affärsenhetschef för tryckduksverksamheten. 

-Vi sätter nu ett starkare fokus på våra strategiskt välpositionerade affärer. Det handlar om fortsatt utveckling och investeringar i såväl organisk tillväxt som olika slags tilläggsförvärv, som på olika sätt kan komplettera och stärka våra positioner inom utvalda segment. Parallellt pågår en intensiv strategisk översyn av de enheter som kommer att ingå i Verksamheter under utveckling. Jag vill vara tydlig med att vi ställer krav på att lönsamheten ska förbättras betydligt inom en 12–24-månadersperiod för att dessa verksamheter ska ingå i koncernen. Under tiden förbättringsarbetet pågår kommer vi kontinuerligt utvärdera olika strukturella alternativ, säger Peter Nilsson, vd och koncernchef för Trelleborg. 

I samband med förändringen gör Trelleborg AB även ej kassapåverkande nedskrivningar av sysselsatt kapital om 3 200 MSEK, vilket kommer att redovisas i Trelleborgs rapport för det fjärde kvartalet 2019. Nedskrivningarna är relaterade till “Verksamheter under utveckling” och är en följd av tillgångarnas bedömda framtida resultatutveckling, och ska ses mot bakgrund av det uppskattade marknadsvärdet.  

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093