23948sdkhjf

Genombrott i mätteknik för tunn silikonslang

Tyska Freudenberg Medical har utvecklat en teknik för kontinuerlig mätning av innerdiametern på tunn silikonslang. Den nya tekniken är avsedd för applikationer med hög precision, som pacemakerslang.

Enligt företaget bidrar tekniken till en avsevärt ökad produktkvalitet samtidigt som materialanvändningen och processtiden reduceras. 

Mätsystem kallas Helix iMC, vilket står för inre mätning och kontroll. Tekniken sägs vara unik för marknaden för medicintekniska produkter och är specifikt utformad för medicinsk silikonextrudering. Tekniken använder sig av sensorteknologi för att kontinuerligt mäta den inre geometri för extruderade produkter som enkel- eller multilumen-ID, väggtjocklek eller koncentricitet i en inline-process. 

-Fram till nu har det inte varit möjligt att mäta innerdiametern för silikonslang utan att göra manuella kapningar vid olika tvärsnitt, vanligtvis en off-line-process, säger Max Kley, vd för Freudenberg Medical. Med vår Helix iMC-teknik kan kunderna dra nytta av kontinuerlig dataövervakning över hela produktionen utan avbrott och provtagning, vilket resulterar i minskad valideringstid för att få nya produkter till marknaden snabbare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079