23948sdkhjf

Investerar i högeffektiv CNC-maskin

PR-Plast AB i Östersund har investerat i en CNC-maskin med hög kapacitet och låg elförbrukning.  

-Vi såg en möjlighet i att ersätta två äldre maskiner med en ny och mer effektiv CNC-maskin, vilket har lett till såväl ökad produktionskapacitet som minskad  energiförbrukning, skriver företagets vd Johan Wallin, på mynewsdesk.se. 

-CNC-maskinen vilken kan bearbeta detaljer upp till 2550x2450x800 millimeter är snabbare än våra tidigare maskiner och är utrustad med tandembord vilken är en stor fördel, säger Wallin till Plastforum.  

Med stöd från Region Jämtland Härjedalen har PR-Plast vid sidan av maskinköpet även investerat i LED-belysning, vilket resulterat i en reducering av elförbrukningen med 55 procent jämfört med den tidigare belysningen.  

Företaget köper in all el från Jämtkraft som är 100 procent förnybar och återvinner sedan all spillvärme i processen för uppvärmning av lokalerna.  

-Ett av våra miljömål har varit att minska elförbrukningen ytterligare och då var bland annat lamporna en given del i att nå våra hållbarhetsmål, säger Johan Wallin.  

PR-Plast arbetar med vakuumformning i egna lokaler med en total yta på 6300 kvadratmeter. Maskinparken består av sju vakuumformningsmaskiner och lika många 5-axliga CNC-fräsar i vilka företaget kan forma och bearbeta detaljer upp till måtten 2900 x 1700mm. Företaget har även egen verktygstillverkning.

PR-Plast AB ägs och drivs av Johan Wallin och JP Olsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079