23948sdkhjf

EPS återvinningsbart till ny EPS

Framgångsrika försök med BewiSynbras 100% återvinningsbara EPS.

BewiSynbra Group har introducerat en expanderbar polystyren (EPS) tillverkad till 100 procent av återvunnet material.

Hirsch Servo Group, har som första kund, framgångsrikt genomfört försök och producerat en begränsad utgåva av förpackningar gjorda av det återvunna EPS-materialet i sitt österrikiska huvudkontor.

– Gensvaret på vår 100 procent återvunna EPS har varit överväldigande. Idag återanvänds bara en liten del av EPS och en ännu mindre del återvinns. Vår nya produkt har potential att ändra det. Det är ett hållbart alternativ till att producera EPS från jungfruliga resurser, säger Alan Moss, vd för BewiSynbra RAW.

Företaget har samarbetat med Hirsch Servo Group, tillverkare av EPS-isolering, förpackning och maskiner, vid de första externa försöken av den nya produkten.

– Vi gjorde tester på hur man förexpanderar de råa kulorna gjorda av 100 procent återvunnen EPS och använde den resulterande EPS:en för att producera formgjutna delar som uppfyller våra kvalitetsspecifikationer. Delarna gjorda av 100 procent återvunnen EPS är något off-vit jämfört med jungfrulig EPS med de mekaniska egenskaperna är nästan jämförbara, säger Harald Kogler, vd för HirschServo.

– För få inser att EPS är 100 procent återvinningsbart. Nu kan vi erbjuda ett hållbart alternativ till branschen som ger ett extra incitament att återanvända och återvinna. Nästa steg blir att övertyga våra kunder att använda detta innovativa material för deras skyddande transportförpackningar, säger Kogler.

Efter försöken har BewiSynbra intensifierat sina ansträngningar för att förse fler partners och kunder med det återvunna materialet.

Kommersiella leveranser till utvalda kunder kommer att påbörjas i början av 2020.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Redaktionen rekommenderar

Sänd till en kollega

0.095