23948sdkhjf

MOL stärker positionen genom förvärv

MOL Group har förvärvat Aurora Group och stärker sin närvaro inom segmentet återvunna plastkompound samt position som leverantör mot bilindustrin.

Läs också: Celanese säljer sin andel i samriskbolaget

Förvärvet genomfördes den 31 oktober och gäller 100 procent av aktierna i det tyska plastkompounderingsföretaget Aurora.  

Genom förvärvet vill de båda bolagen växa framförallt i Tyskland men så även mot Central- och Östeuropa. 

MOL Group är en väletablerad leverantör av jungfruliga polymerer, som sedan länge strävat efter att utvidga sin petrokemiska värdekedja mot mer högvärdiga produkter. För att uppnå detta mål har företaget strävat efter att utvidga synergierna med sin nuvarande produktportfölj av polymerer genom både organisk och oorganisk utveckling, för att få kompetens och kapacitet inom både jungfrubaserad och återvunnen plastkompound.  

Genom förvärvet av Aurora utvidgar MOL Group sin produktportfölj ytterligare inom teknisk plast och återvinningsbaserade PP-kompound.  

Aurora samlar det industriellt plastavfall, återvinner det och uppgraderar sedan materialets egenskaper till en förbättrad plast som passar kundernas krav i biltillverkningsindustrin. Genom att kombinera de båda bolagens erfarenheter och kunskaper är de båda bolagens långsiktiga mål att påskynda ytterligare marknadstillväxt och samtidigt minska belastningen på miljön. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Redaktionen rekommenderar

Sänd till en kollega

0.078