23948sdkhjf

Danskar tar sikte på svenska marknaden

Det danska underleverantörsnätverket Danish Subcontractors vill samarbeta med svenska tillverkningsföretag.

Därför samlades 25 medlemmar i två danska samlingsmontrar på Elmia Subcontractor i Jönköping.

En av personerna bakom arrangemanget är Knud Hareskov från CFU (Center för underleverantörer) som är en del af Danish Export Association .

– Bredden bland utställarna är stor. Många av företagen är verksamma i metallindustrin. Det största enskilda företaget som ställer ut här är Migatronic, säger Knud Hareskov till Plastforums systersajt Metal Supply.

Migatronic är specialiserat på utveckling och produktion av svetsmaskiner till industrin. Huvudkontoret och den huvudsakliga produktionen bedrivs i Fjerritslev som ligger i den norra delen av Danmark.

Danska leverantörer har en lång tradition av samarbete med svenska tillverkande företag.

– Under de senaste åren har det närmast skett en revolution i den danska underleverantörsindustrin. Den hårda konkurrensen från Östeuropa och Asien har drivit företag till omfattande rationaliseringar och investeringar i robotteknik, säger Knud Hareskov.

De har gått samman för att öka synligheten och närvaron på den exportmarknad som de nästan betraktar som sin hemmamarknad.

– Konkurrenskraften har ökat anmärkningsvärt snabbt, vilket har medfört en betydande hemtagning av outsourcade produkter till Danmark. Branschen känner sig nu redo att dra nytta av den förnyade konkurrenskraften för att även ingå samarbeten på exportmarknaderna, säger Knud Hareskov.

Var och en av de 25 utställarna är specialiserad inom ett brett utbud av moderna underleverantörsområden.

– Jag ser ett bra intresse. Det enda som är nervöst är valutan, säger Knud Hareskov.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094