23948sdkhjf

Ahlstrom-Munksjö avyttrar glasfiberenhet

Vitrulan Composites Oy har förvärvat Ahlstrom-Munksjö glasfiberverksamhet i S:t Michel, Finland. Köpeskillingen uppgår till 6,5 miljoner euro. Affären väntas bli slutförd under fjärde kvartalet 2019.

Vid anläggningen i S:t Michel tillverkas glas- och kolfiberbaserad armeringsduk. Sortimentet består huvudsakligen av specialförstärkningar av glasfiber för tillämpningar inom vindkraftssektorn samt för andra slutanvändare inklusive marinindustrin och transportsektorn.

Vid utgången av 2018 sysselsatte anläggningen cirka 100 personer. Nettoomsättningen uppgick till cirka 30 miljoner euro. 

-Anläggningen i S:t Michel har en teknik för vävda produkter och en kundbas som avviker från koncernen i övrigt samt även en lägre förädlingsgrad. Verksamheten ger små synergifördelar i Ahlstrom-Munksjös affärsområdesportfölj. Vitrulan Group är en strategisk och industriell aktör som erbjuder ett gott hem för vår teknik och kunniga medarbetare vilka i gengäld kan komplettera Vitrulans utbud och skapa tillväxtmöjligheter”, säger Ahlstrom-Munksjös koncernchef och vd Hans Sohlström, i ett pressmeddelande. 

Ahlstrom-Munksjö kommer att fortsätta tillverka glasfiberväv på anläggningarna i finska Karhula och ryska Tver.  

Vitrulan Group tillverkar högresistenta glasfibervävprodukter. Företaget har cirka 400 anställda och en nettoomsättning på cirka 60 miljoner euro. Bolaget tillverkar vävda produkter för offentliga och privata byggnader, armerings- och bärarväv, laminat och specialprodukter. 

Vitrulan Composites Oy, är ett helägt dotterbolag till Vitrulan Group och ett företag inom den familjeägda industrikoncernen Adcuram Group. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109