23948sdkhjf

Nissei förvärvar Negri Bossi

Den italienska tillverkaren av plastmaskiner Negri Bossi SpA har fått en ny ägare. Köpare är japanska Nissei Plastic Industrial. Affärstransaktionen genomförs i janauri 2020. 

Informationen om affären läckte ut och bekräftades redan nere på K-mässan. En europeisk maskinchef som har kunskap om affären bekräftade då informationen om att Negri Bossi var till salu, till nyhetssajten Plastics News 

Att köparen är Nissei Plastic Industrial offentliggjordes dock först sent igår kväll. I pressmeddelandet framgår det att Nissei inledningsvis tar över 75 procent av den italienska koncernens aktier, för att om några år sedan ta över resterande 25 procent. 

-Kombinationen av Nisseis formsprutningsmaskiner och Negri Bossi´s formsprutningsteknik förväntas utöka varje produktportfölj och ge en heltäckande lösning till ett bredare kundsegment, skriver Nissei i pressmeddelandet. 

Läs också: Celanese säljer sin andel i samriskbolaget

Även om pressmeddelandet kom först igår den 21 november, har Plastforum fått information om att affärstransaktionen mellan Negri Bossi och Nissei var slutförd redan innan K-mässan tog fart. Och att varumärket Negri Bossi kommer att leva kvar. 

2014 sålde Sacmi Group Negri Bossi till amerikanska Kingsbury Corp. 

Negri Bossi tillverkar formsprutningsmaskiner upp till 7000 ton. I Sverige representeras företaget av Quiptec AB i Anderstorp.  

-Som vi har förstått det så kommer inte vi att påverkas nämnvärt av affären. Den kan kanske rent av gynna oss genom en ökning av vårt utbud av helelektriska formsprutningsmaskiner, säger Andreas Bladh, Quiptec AB, till Plastforum.  

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Redaktionen rekommenderar

Sänd till en kollega

0.125