23948sdkhjf

"Nästa förvärv blir utanför Sveriges gränser”

I början av november förvärvade Prototal, Anderstorpsföretaget Acron Formservice. Koncernen har därmed produktion och prototyptillverkning i Jönköping, Ystad, Götene och Anderstorp. Samt i norska Levanger.

-Men vi kommer att genomföra fler förvärv. Nästa förvärv blir dock utanför Sveriges gränser. Vår ambition är att växa oss ner i Europa de kommande åren, säger Henrik Lundell, vd för Prototal AB, till Plastforum. 

Under Elmia Subcontractor offentliggjorde företaget även att det sedan den 13 november är ny medlem i HP Digital Manufacturing Network, DMN. Medlemskapet innebär att Prototal blir certifierad leverantör till HP. 

-Vi är numera en av sju globala leverantörer för HP gällande polymera material, säger Henrik Lundell. 

Vid sidan av Prototal har HP på polymersidan, två ytterligare två medlemsföretag i Europa, två i USA och lika många i Asien. För metallmaterial har HP ett medlemsföretag i USA och ett i Europa. 

-Samarbetet innebär att vi blir ett tillverkningscenter snarare än ett servicecenter för prototyper där HP ger oss support, skyltning och kompetens. Det innebär även att vi får första tjing på företagets nya material och maskiner, säger Henrik Lundell.  

Prototals ambition är nu att ytterligare växa inom additiv tillverkning och att tekniken i allt högre utsträckning än tidigare börjar användas som produktionsmetod. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Redaktionen rekommenderar

Sänd till en kollega

0.126