23948sdkhjf

Två föreningar inom plast och kemi går samman

Kanadas plast- och kemiindustriförening, Chemistry Industry Association of Canada (CIAC) och Canadian Plastics Industry Association (CPIA), har enats om att gå samman och skapa en ny plastdivision inom CIAC. I avvaktan på CIAC- och CPIA-styrelsernas och dess medlemmars godkännande skulle divisionen vara i drift i juli 2020. 

De två föreningarna bedriver ett tätt samarbete sedan länge. Under 2018 meddelade CIAC och CPIA och deras medlemmar tagit ett gemensamt mål för att minska avfallet av plast. Målet är att 100 procent av alla plastförpackningar ska återanvändas eller återvinnas år 2040 och 100 procent av alla plastförpackningar ska kunna återvinnas eller återvinnas år 2030.  

Vidare har de båda organisationerna och dess medlemmar gått med på ett bredare åtagande inom Operation Clean Sweep, ett internationellt program som är utformat för att förhindra granulat, flakes och pulverförluster, vilka kan vara till skada för marina miljöer. 

-CIAC och CPIA har mycket kompletterande styrkor och mandat, säger Joel Rudolph, vice vd för strategi- och affärsutveckling vid företaget Farnell Packaging, och ordförande i CPIA. Att kombinera dessa styrkor kommer att stärka vår röst gällande brådskande plastfrågor med viktiga intressenter i en tid då vår sektor behöver den tydligaste och mest enhetliga nationella rösten som möjlig. 

Styrelserna för de båda organisationerna fortsätter sin due diligence, med avsikt att slutföra avtal och rekommendera medlemmarnas bekräftelse av transaktionen under första kvartalet 2020, med ett målsslutdatum vid Kanadas nationaldag den i juli 2020.

Källa: Plastics Today

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Redaktionen rekommenderar

Sänd till en kollega

0.078