23948sdkhjf

Investerar mångmiljonbelopp för framtida tillväxt

-Vår orderstock har minskat med cirka 20 till 25 procent under året, men vi tror ändå att årets omsättning kommer att ligga i paritet med den i fjol, säger Per-Olof Axelsson, vd för Weland Plastic AB, till Plastforum. 

Till följd av inbromsning så har företaget tvingats släppa sin inhyrda personal samt att personal med visstidsanställning inte fått sin anställning förlängd. Ingen med fastanställning har dock drabbats. 

Läs också: Taklagsfest vid Schoeller Plast

Trots inbromsningen inom fordonsindustrin så har Weland Plastic en hel del nya projekt på väg in. Såväl mot fordonsindustrin som mot andra marknadssegment. 

-Som situationen är just nu så letar vi naturligtvis nya bilkunder och komponenter som är mindre konjunkturkänsliga, men jag tror egentligen mer att vi befinner oss i ett vänteläge än i en lågkonjunktur och ser stora möjligheter med att konjunkturen lugnat ner sig något. 

-Vi har påbörjat ett effektiviseringsarbete och håller just nu på att flytta runt våra maskiner för att skapa ett effektivare flöde i fabrikerna, säger han. 

Per-Olof Axelsson berättar att företaget ska bygga ut sin verksamhet med två nya produktionshallar. En total utbyggnad på 7500 kvadratmeter, vilket kommer att fördubbla företagets produktionsyta. De nya hallarna ska stå klara för inflyttning i oktober 2020. 

Därutöver kommer Weland Plastic att investera i AGV-truckar vilka ska transportera såväl verktyg som råmaterial mellan lager och maskin, samt hämta färdigt gods för transport ut till lager och utlastning. Delar av AGV-installationen kommer att vara klar redan sommaren 2020. 

-Det är en riktigt stor investering som vi gör, vilken ligger i mångmiljonklassen, säger han.  

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078