23948sdkhjf

Portfölj berikad av nya biobaserade kompound

FKuR har släppt ett antal biobaserade kompound lämpade för såväl förpackningar, konsumentprodukter, sportartiklar och tekniska komponenter. Bland nyheterna finns bland annat glasfiberförstärkta, gröna, PE-kvaliteter samt biobaserade TPE-kompound.

Bio-Flex GF30 är ett PLA-baserat kompound med relativt hög styvhet och draghållfasthet. Det biobaserade kolinnehållet (BCC) överstiger 70 procent.   

Inom produktfamiljen Terralene släpps ett “grönt” polyetenkompound med 30 procent glasfiber och en beräknad BCC på mer än 94 viktprocent. Styvheten är högre än den för mineralfyllda kvaliteter och slitstyrkan överlägsen den för ofyllda kvaliteter.  

FKuR:s TPE-kompound, Terraprene, kända för sitt höga bioinnehåll, berikas med två nya kvaliteter, SI 701 och SI 801, med bioinnehåll från 55 till 75 procent. Dessa finns tillgängliga i Shore A40 till A80-kvaliteter och dess egenskaper är i stort sett likartade med konventionella TPE-S-kvaliteter.

Nya Terraprene CI 250 84A och CI 450 93A är två oljefria termoelaster med hårdheterna 84 och 93 Shore A. Med sin mjuka beröringsyta, och höga motståndskraft mot kinking och deformation kan de ersätta TPE-O och PVC i många formsprutade tillämpningar. 

Artikeln är en del av vårt tema om Klimatsmart.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094