23948sdkhjf

Perstorp bygger kemianläggning i Indien 

Kemikoncernen Perstorp, med säte i Malmö, bygger ny produktionsanläggning för förnybar pentaerytritol (Penta) i Indien.

Den 6 november, hölls en invigningsceremoni där representanter från Perstorps ledningsgrupp var samlade tillsammans med regeringstjänstemän, anställda och utvalda gäster för att symboliskt ta det första spadtaget. Vid den storskaliga produktionsanläggningen ska Perstorp producera penta, inkluderat de förnybara versionerna, Voxtar vilka finns i två versioner (40 och 100 procent förnybar råvara). 

Byggstarten av anläggningen i Gujarat ägde rum i oktober i år, och den kommersiella produktionen planeras starta under första kvartalet 2022. När anläggningen är uppe i full kapacitet kommer cirka 120 personer att arbeta där. Etableringen kommer avsevärt att utöka Perstorps produktionskapacitet med en planerad ökning på 40 KT Penta per år från och med 2022. 

Penta är en viktig komponent i olika typer av ytbehandling, liksom till syntetiska smörjmedel och som antioxidanter för att göra plast UV-resistent.  

-Den nya Penta-anläggningen i Indien markerar en viktig milstolpe i vår tillväxtstrategi, säger Jan Secher, vd och koncernchef för Perstorp AB.  

För närvarande producerar Perstorp Penta i Tyskland, USA och Sverige. Indien är en strategisk marknad med en växande efterfrågan, och Perstorp har under flera års tid planerat att stärka sitt fäste där.  

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093