23948sdkhjf

Ny maskinteknik ska in om projektet går i lås

Det har gått ganska bra för Viab under hela året. Stefan Silverbåge, marknadschef för bolaget sedan 1 september i år, säger sig hittills inte känt av någon lågkonjunktur.

-Det pratas väldigt mycket om en konjunkturförändring. Vi märker inte av något ännu, men jag vet samtidigt att det kan gå väldigt fort om så skulle bli fallet. Det finns mycket oväder vid horisonten men ännu länge så tickar det på, säger han.

Viab har produktionsenheter i Vårgårda och Ulricehamn. I Vårgårda är tillverkningen inriktad mot industriella tekniska komponenter. I Ulricehamn produceras konsumentprodukter och produkter till byggindustrin. I likhet med många andra svenska plastbearbetande företag, levererar Viab även komponenter mot fordonsindustrin.

-Vi levererar indirekt mot fordonsindustrin och de projekt som vi är involverade i snurrar faktiskt på hyfsat bra fortfarande. Men den svenska bilindustrin går ju fortfarande ganska bra. Det är nog tuffare för dem som levererar mot de tyska biltillverkare som har problem, säger han.

Silverbåge säger att företaget har några intressanta projekt som det räknar på just nu och andra som det kommit lite längre med.

-Jag hoppas att dessa projekt kommer att gå i lås. Då kommer vi att investera i ny maskinteknik bland annat, säger Silverbåge.

Ambitionen är att nu som framöver, att fortsätta att bedriva verksamhet vid företagets båda enheter och utveckla dessa.

-Vi ser en stor potential i Ulricehamnsfabriken där vi kan göra monteringar på lågkostnadsnivå. Och jag tror att vi kommer att kunna få in en hel del nya jobb där, säger han.

Sedan den 11 november är Johan Korpås, vd för företaget. Johan kommer från en tjänst på Powerpipe AB.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11