23948sdkhjf

Impact Coatings tecknar avtal med Hyundai

Tillsammans ska de båda parterna forska kring och utveckla nya material, processer och utrustning för beläggningar. 

Svenska Impact Coatings AB och sydkoreanska Hyundai Motor Company har undertecknat ett utvecklingsavtal för att samarbeta i utvecklingen av beläggningsteknologi för bipolära flödesplattor av metall, en nyckelkomponent för vätgasdrivna bränslecellsfordon. 

Impact Coatings är leverantör av PVD-baserade beläggningslösningar, beläggningsmaterial, maskiner och tjänster.  

Biltillverkaren Hyundai ligger i framkant gällande utveckling av bränslecellsfordon. I koncernen ingår Kia Motors Corporation, Hyundai Mobis och Hyundai Steel. Dess kommersiella verksamhet inom segmentet bränslecellsfordon inkluderar Hyundai NEXO SUV och, bland andra projekt, joint venture-projektet Hyundai Hydrogen Mobility i samarbete med H2 Energy (Schweiz), som omfattar en utrullning av 1 600 bränslecellsdrivna tunga lastbilar från 2019 till 2025, skriver Impact Coatings i ett pressmeddelande. 

Enligt utvecklingsavtalet ska de båda parterna gemensamt forska kring och utveckla nya material, processer och utrustning för beläggningar för att applicera på bipolära flödesplattor inom en mängd olika applikationer, inklusive bränsleceller och/eller vätgasproduktion. 

Avseende exklusivitet, specificerar avtalet bland annat att teknik som utvecklas gemensamt inom ramarna för det gemensamma utvecklingsavtalet ska vara exklusivt för de två parterna under en bestämd tidsperiod.  

Som en del av avtalet kommer Impact Coatings att åta sig att etablera fysisk närvaro i Sydkorea för att påskynda det gemensamma utvecklingsinitiativet. 

-Vi ser fram emot att tillsammans med Hyundai utveckla nästa generations beläggningslösningar och att etablera närvaro på den viktiga och strategiska placerade sydkoreanska marknaden, säger Torbjörn Sandberg, vd på Impact Coatings, i pressmeddelandet. 

Företagets grundare Torsten Rosell och Henrik Ljungcrants startade Impact Coatings 1997, som en spin off från Linköpings universitet.  

Källa: Impact Coatings AB

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Redaktionen rekommenderar

Sänd till en kollega

0.078