23948sdkhjf

Elos Medtech bygger ut i Skara

Tillverkaren av medicintekniska produkter, Elos Medtechhar tagit beslut om att utöka produktionskapaciteten i Skara. Arbetet med utbyggnaden om 2 400 kvadratmeter tar fart innan årsskiftet.

Idag har bolaget en produktionsyta på 3 300 kvadratmeter i Skara. Den initiala investeringen omfattar 40 miljoner SEK och ytterligare investeringar i maskiner och utrustning kommer att ske årligen mot kunders efterfrågan.  

-Vår polymerverksamhet växer stadigt. Marknadens efterfrågan på vår kontraktstillverkning är stor och för att möta denna har vi både utökat befintlig produktionskapacitet samt beslutat att bygga ut fabriken i Skara med ytterligare produktionsyta. Bygglovet är beviljat och spaden sätts snart i jorden, meddelar Jan Wahlström, vd och koncernchef för Elos Medtech, i samband med bolagets delårsrapport för Q3 2019. 

Under de senaste åren har bolaget haft en ökad efterfrågan både från nya och befintliga kunder av tekniskt avancerade formsprutade produkter i polymer. Kunderna är globala och främst verksamma inom den växande marknaden för diagnostik. Efterfrågan består av att kunderna vill lägga ut större delar av sin produktionslinje eller flytta över hela sin produktion. 

-Expansionen är ett betydande steg i vår plan för tillväxt. När utbyggnaden är klar under första halvåret 2021 får vi fina möjligheter att växa ytterligare genom att möta kundernas efterfrågan på specialiserad kompetens och tillverkningskapacitet, säger Wahlström. 

Elos Medtech tillverkar medicintekniska produkter och komponenter, med fokus på dentala och ortopediska implantat och instrument. Verksamheten bedrivs vid anläggningar i Sverige, Danmark, Kina och USA.  

Källa: Elos Medtech

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094