23948sdkhjf

Växer med ny personal och utökad maskinpark

-Visst har även vi känt av några små dippar i konjunkturen, men inte mer än så. Om det beror på att vi inte jobbar så mycket mot bilindustrin eller om det beror på något annat vet jag inte, säger Fredrik Fransson, vd för Forsheda Stålverktyg. 

Företaget har nyligen köpt tre bättre begagnade verktygsmaskiner av en kund som  valt att lägga ner sin verkstadsavdelning. 

-Det är två fräsmaskiner och en trådgnist, vilka kommer att öka vår kapacitet betydligt. De är i mycket gott skick och har inte körts många timmar, säger Fransson. 

Den ena av de båda fräsmaskinerna (en elektrodfräs) har ett högre varvtal än någon av företagets tidigare maskiner. Den andra fräsmaskinen är 5-axlig och fungerar på ett lite annorlunda sätt än företagets övriga fräsmaskiner vid uppspänningen av det verktyg som ska bearbetas, säger Fredrik Fransson.  

-Båda fräsmaskinerna kommer att tillföra oss och vår kapacitet väldigt mycket. Även gnistmaskinen blir ett bra komplement. Det är en kvalitetsmaskin och av ett bra känt varumärke. 

Sedan en av Forsheda Stålverktygs konkurrenter gick i konkurs, har företaget fått betydligt mer att göra. Bland annat så har antalet förfrågningar om ändringar och reparationer ökat betydligt. 

-Till följd av detta så behöver vi vara mer flexibla, vilket vi kommer att bli med den utökade maskinparken.   

Men det är inte bara på maskinsidan som företaget växer. Nyligen anställde Forsheda Stålverktyg en ny säljare/projektledare. Benny Johansson, tidigare vd för ARC Verktygsmekano. Innan årsskiftet planerar man dessutom att anställa ytterligare en person. När en av företagets anställda går i person till våren ska även denna tjänst ersättas med nyrekrytering. 

-Vi tror att vi kommer att få en ökad förfrågan på jobb och kommer ha mycket att göra här i huset under senare delen av hösten och framåt.  

Så vi kommer att plocka in minst två personer, och det ganska omgående.  

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.36