23948sdkhjf

Erbjuder AM i PP

Protolabs kan sedan oktober i år selektivt lasersintra PP, vilket medger stora fördelar om en kund vill printa sin prototyp och testa den i en applikation, med samma material som sedan kommer att användas för tillverkning genom formsprutning eller CNC-bearbetning. 

 Polypropen en av de plaster som används mest och för många olika ändamål. Fram tills nyligen var det bara möjligt att använda 3D-printade polypropenliknande material som imiterade plasten, men de hade inte alla egenskaper som originalet och var inte lika hållbara, säger Andrea Landoni, produktchef för 3D-printning hos Protolabs. 

Protolabs har såväl additiv tillverkning som formsprutning och CNC-bearbetning i huset och kan därför ge opartiska råd om vilken metod som är bäst, eftersom man erbjuder alla tre tillverkningsteknikerna, skriver företaget i ett pressmeddelande. 

Företaget kan även erbjuda tillverkning on-demand, med hjälp av utvecklingsverktyg för formsprutning, medan tillverkaren väntar på sina fullständiga tillverkningsformar. 

-I en era då tiden till marknad är avgörande kan vi förkorta ledtiden för en ny produkt eller del, från ursprungligt koncept ända till slutlig tillverkning. Med den nya tjänsten kan vi hjälpa tillverkare att få ut nya polypropenprodukter till marknaden flera veckor eller till och med månader snabbare än förr. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078