23948sdkhjf

Ny produktfamilj kvarnar - succé

K 2019 är i full gång. På plats finns Rapid Granulator som visar fyra nyheter från samma produktfamilj. Kunder uppmanas ta med sig material så att tester kan göras på plats. 

Den nya produktfamiljen är en serie långsamtgående kvarnar, OneCut Pro,  innehållande flera nya lösningar. Kvarnserien vänder sig framförallt till den formsprutande industrin. 

Med den produktfamiljen går det på ett enkelt sätt att justera varvtalet vid granulering med långsammare hastighet från den etablerade hastigheten på 25 varv per minut till ett intervall på 15-35 varv/minut (plus/minus 40% rotorhastighet) för att optimera granulatkvalitén för det specifika materialet. 

Kvarnserien, OneCut Pro, är utrustad med Rapid Flexispeed, ett system med vilket det är möjligt att justera rotorhastigheten. Vid användning tillsammans med större formsprutor som kan generera kapacitetsbegränsningar, kan rotorhastigheten ökas och därmed eliminera kapacitetsproblematiken. Maskinens moment bibehålls, oavsett rotorhastighet. 

En annan fördel med den nya maskinen är den operatörsvänliga "Open Hearted" -konstruktionen genom patenterade QRR-systemet (Quick Rotor Release) och användningen av en energibesparande teknologi - EnergySmart.  

I montern har Rapid Granulator fyra OneCut Pro-maskiner i drift. På plats finns även den kompletta serien av ThermoPRO-maskiner, ett nytt sortiment av granulatorer speciellt framtagna för in-line malsning av stansgitter från varmformningslinjer.  Maskinerna är utrustade med ett helt nytt rullmatningssystem som också kan hantera koppar i filmen, vid exempelvis uppstart, upp till 200 mm höjd, vilket eliminerar extra arbetskostnader och materialspill.  

Nyheten från K 2016, Raptor Duo, visas också. En maskin berikad med de fördelar som finns i en shredder och en granulator. 

Hall 9, Monter E19 

Artikeln är en del av vårt tema om K 2022.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094